Dingle AIK p05

Träningsmatch DAIK Dam vs DAIK P05

Säsongens första referat (Novell?) är här!!

Som traditionen bjuder på träningsläger så avslutas även detta med en träningsmatch.
Tyvärr så var våra planerade motståndare IBK Elfhög tvungna att lämna återbud pga spelabrist, men trots att ledare jagade nytt motstånd utan större lycka då det var kortvarsel så lyckades vi till slut få till en match mot föreningens P04/05 lag.
Vi visste på förhand att det kommer bli högt tempo mot ett av föreningen duktiga ungdomslag. Så blev även fallet...

Period 1
Som vi misstänkte så var det högsta fart från första start. Killarna tog tag i bollen direkt, men vi ligger rätt i positionerna och de får inte riktigt sina uppspel att fungera.
Det är Damerna som spräcker nollan i matchen när matchuret står på 2.28, där Sara trycker in bollen på en pass från Malin.
Tror grabbarna var lite överraskade över att vi stundtals satte press på dom och blev stressade men de tar sig samman och kvitterar bara minuten senare och minuten efter gör de även 1-2. En intensiv period i perioden avslutas med att Damlaget kvitterar.. Denna gång är det Issa som tar en offensiv raid och vallar in bollen via deras målvakt. (tror jag).
Nu tar grabbarna över mer o mer och Damlaget trycks hemåt och får jobba intensivt i eget försvar. Man tar kampen och jobbar hårt förvann. Cissi i som startade denna match får det hett om öronen hela perioden då det kommer skott från alla vinklar och med mycket folk framför målet så håller hon oss kvar i matchen med flera klassräddningar. Damlaget ligger i försvar och kontrar och skapar många fina spelvändningar som mycket väl kunnat resultera i fler mål för damlaget men det hårda försvarsspelet tar på krafterna så skärpan är inte riktigt där när vi får chansen. Det dröjer tills det bara är dryga halvminuten kvar av perioden som grabbarna kan ta ledningen med 2-3, vilket också blir periodresultatet.

Period 2
Grabbarna ökar intensiteten i denna perioden, pressar Damlaget högre i banan och och skapar massor av chanser samtidigt som Damlaget gör sitt bästa för att freda målet från vidare påhälsning. Damlaget har stundtals svårt att ta sej över på offensivplanhalva och till slut måste Damlaget kapiitulera och 2-4 kommer efter drygt fem minuter in i perioden. Bara 2 minuter senare kommer även 2-5 ett par snabba mål som skulle tagit "udden" av andra lag, men inte Dingles Damlag.
Vi steppar upp och går in i närkamperna med förnyad energi, lite "nä nu jävlar" inställning och grabbarna får verkligen jobba hårt. Vi skapar chanser och hittar fram som i första perioden med flera fina kombinationer som tyvärr inte resulterar i något mål.
Efter 10 minuter byter vi målvakt och en svettig, tröttkörd, hårt kämpande Cissi får kliva av och få välförtjänt vila efter en mycket bra första halva av matchen. In kommer Olivia (Ollie, Ove, kärt barn har många namn). Som målvakt är det svårt att komma in i en match mitt i, när man inte riktigt fått blivit varm och då mot ett lag som grabbarna som skjuter hej vilt..
Men..Olivia i målet startar glödhet, man kan tro att hon haft en halvtimmas uppvärmning och motar allt inledningsvis. det dröjer drygt fyra minuter innan bollen letar sig in bakom Olivia, men då genom en styrning vilket ställer henne totalt..
2-7 faller bara dryga halvminuten senare där vi inte alls är vakna på ett frislag och grapparna kan enkelt sätta bollen i mål..
Känns som grabbarna nu tar det lite lättare på sin uppgift och blir lite nonchalanta i sin inställning, detta ser vi till att utnyttja när Felly blir serverad en boll från "el Capitana", på typiskt fellymanér, bryter in från höger mot mål på backhand, gör sin lilla fellysnurr och hänger in den i nättaket bakom grabbarnas målvakt.. Grabbarn hinner med att göra ytterligare ett mål till och vi går till pausvila med ställningen 3-8.
Vi hänger inte riktigt med i denna period och blir lite långt mellan lagdelarna och träningslägret börjar göra sej till känna.

Period 3
Denna period börjar som de andra grabbarna för spelet och Damlaget får satsa på spelvändingar.
Efter 4 minuter drygt så tycker uppenbarligen grabbarna att Damlaget är för bra och måste ta till en extra utespelare, detta uppskattas inte av dagens rättskipare som snabbt hinner räkna att de har sju spelare på planen och snabbt skickar den felande spelaren till den för dagen välmarkerade botbänken.
Dags för PP, något som vi inte hunnit träna jättemycket på, men haft mycket idéer om hur vi skall kunna straffa motståndaren. Det tar dryga minuten innan det numerära överläget ger resultat och Felly kan göra sitt andra mål för dagen, i en sekvens där "el Capitana" serverar passningen och Felly drar till direkt... (Hoppas hon är motbevisad nu att man kan göra mål på direktskott) Under PPt har vi tidigare haft två avslut på mål och gör mål på det tredje.. Riktigt kul att se att det funkar.
Varefter matchen lider, så tar tröttheten ut sin rätt och grabbarna gör resterande 4 mål i perioden. Det hade kunnat bli betydligt fler om inte vi haft Olivia i målet, som liksom Cissi gör flera klassräddningar.

Analys:
Att vi haft ett antal träningar under 4 dagar märktes i slutändan. Men vi gör en bra match trots resultatet, Det är inte det viktigaste i träningsmatcher, detta var våran första match och vi fick start med tuffast tänkbara motstånd. Grabbarna har ju haft en hel turnering att komma i gång på och det märktes.. De snurrade som en Bisvärm runt honung stundtals runt Damlagets mål..
Trots detta så presterade vi bra. Vi spelade vårat spel och vår debutanter, Elinarna Olsson/Eriksson och Maja får klart godkänt för sina prestationer. Olivia gjorde ju smygdebut redan förra säsongen.

Dagens lyft:
Cissi - spelar stort och gör svåra räddninar att se lätta ut. Håller ner siffrorna med ett starkt målvaktsspel.

Olivia - Samma sak här, gör också räddnigar som man inte trodde fanns, men det ser naturligt "lätt" ut.

Backarna - inte många fingrar som lades emellan här inte. Från ungdomlig frenesi till rutin och spelförståelse drog dessa fyra ett tungt lass i defensiven...

Sara Moberg - Ett av lagets hjärtan, en "sniper" som jobbade lika hårt i offensiven som i defensiven idag. Snabb och stark. Tror några av grabbarna tyckte hon blev lite "ryggsäck" men schysst..

Nu laddar vi om batterierna för en ny intensiv vecka med träning och sedan kommer Tvåstad KiK på besök på torsdag.
Ett lag med flera skickliga spelare skall bli spännade att se var vi står.